Mogherini inkurajon kryeministrat ballkanikë t’i shpejtojnë punët për në BE

Përfaqësuesja e lartë për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë dhe zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian, Federica Mogherini, gjatë takimit jo

Përfaqësuesja e lartë për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë dhe zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian, Federica Mogherini, gjatë takimit jozyrtar me kryeministrat e partnerëve nga Ballkani Perëndimor, ka inkurajuar ata për të përshpejtuar punën e nevojshme në përmbushjen e pritshmërive të qytetarëve të tyre dhe për t’u afruar më shumë me të ardhmen e tyre në Bashkimin Evropian.

Sipas një komunikate nga zyra e Mogherinit, thuhet se gjatë takimit joformal me kryeministrin e Malit të Zi, Dushko Markoviq, kryeministrin e Kosovës, Isa Mustafa, kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, kryeministrin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, kryeministrin e caktuar i ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë, Zoran Zaev dhe kryetari i Këshillit të Ministrave të Bosnje dhe Herzegovinës, Denis Zvizdiq, u diskutua për të diskutuar rrugën përpara për perspektivën e anëtarësimit të rajonit në BE.

‘Të gjithë të pranishmit konfirmuan angazhimin e tyre të plotë për të vazhduar punën për procesin e integrimit në Bashkimin Evropian, siç konfirmohet nga BE në Këshillin Evropian të marsit 2017. Ata përsëritën vendosmërinë e tyre dhe interesin e fortë për forcimin e bashkëpunimit dhe arritjen e rezultateve të qarta për jetën e qytetarëve të rajonit. Ata theksuan angazhimin e tyre për marrëdhënie të mira fqinjësore dhe thellimin e mirëkuptimit rajonal, nëpërmjet respektit dhe bashkëpunimit reciprok. Zëvendës Presidentja Mogherini inkurajoi gjashtë kryeministrat për të përshpejtuar punën e nevojshme për të përmbushur pritshmëritë e qytetarëve të tyre dhe për t’u afruar më shumë me të ardhmen e tyre në Bashkimin Evropian’, thuhet në njoftim.

COMMENTS