‘Minoriteti’ i të bardhëve në mes të Afrikës Jugore (Foto)

Karakteristikë e qytetit Orania është se njihet si qyteti i të bardhëve dhe ndodhet në mes të Afrikës së Jugut. Duke filluar jetën në vitin 1990, q

Karakteristikë e qytetit Orania është se njihet si qyteti i të bardhëve dhe ndodhet në mes të Afrikës së Jugut.

Duke filluar jetën në vitin 1990, qyteti afrikane ishte ide e Carel Boshoff III. I biri i H. F. Verwoerd, arkitekti i aparteiditit.

Boshoff vdiq në vitin 2011 dhe vendin e tij e ka zënë Carel Jr, i cili është zëdhënës i tyre kryesor dhe linja e parë e mbrojtjes.

Përveçse një qytet i bukur dhe plot kulturë, Orania është qyteti ku jetojnë vetëm njerëz të bardhë dhe ndodhet pikërisht në vendin ku ‘sundojnë’ raca e zezë.

COMMENTS