Migrantët nga Shqipëria e Kosova vjet me më së paku gjasa për azil në BE

Migrantët nga Shqipëria e Kosova vjet me më së paku gjasa për azil në BE

Bashkimi Evropian u ka dhënë azil mbi gjysmë milioni refugjatëve në vitin 2017, bëri të ditur Agjencia për Statistika e BE-së, Eurostat. Por, migrantë

Bashkimi Evropian u ka dhënë azil mbi gjysmë milioni refugjatëve në vitin 2017, bëri të ditur Agjencia për Statistika e BE-së, Eurostat. Por, migrantët nga Shqipëria dhe Kosova kanë pasur më së paku gjasa për azil vitin e kaluar.

Shifra është për rreth një të katërtën më e vogël, krahasuar me vitin 2016.

Eurostat-i tha se qytetarët sirianë kanë përbërë numrin më të madh të azilkërkuesve të suksesshëm, vitin e kaluar, për t’u pasuar nga afganët dhe irakianët.

Po sipas Eurostat-it, Gjermania ka marrë numrin më të madh të azilkërkuesve, rreth 60%, dhe është pasuar nga Austria dhe Suedia.

Më së paku azilkërkues kanë pranuar Republika Çeke dhe Polonia.

Migrantët nga Shqipëria dhe Kosova kanë pasur më së paku gjasa për azil vitin e kaluar, tha Eurostat-i.

COMMENTS