Mësoni nga do t’i bie autostrada Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë (Foto)

Konfirmohet fillimi i Autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë. Ministri në detyrë i Financave, Avdullah Hoti, ka konfirmuar se gjatë këtij viti

Konfirmohet fillimi i Autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë.

Ministri në detyrë i Financave, Avdullah Hoti, ka konfirmuar se gjatë këtij viti do të nis Autostrada Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë.

“Kjo është pjesë e buxhetit, e kornizës afatmesme të shpenzimeve dhe sivjet fillojnë procedurat, kontraktohet dhe fillojnë punimet besoj në afatin më të shkurtër”, ka thënë Hoti, pas vizitës në fabrikën për përpunimin e mishit “Calabria” në Gjilan.

Nga ana e tij, kryetari Haziri e ka falënderuar ministrin Hoti për mbështetjen në fillimin e autostradës, sikurse edhe për zgjerimin e rrugëve të hyrje-daljeve të qytetit.

“E falënderoj ministrin Hoti, i cili është garantuesi në emër të qeverisë në BERZH, që Gjilani fiton afro 14 milionë euro në infrastrukturë, siç është rruga katër korsi nga qendra e qytetit deri në Livoq i Ulët e Kllokot dhe Gjilan prej tunelit, Gllamë e Ponesh në drejtim të Prishtinës. Tash jemi në fazën e lidhjes së kontratave dhe përfundimisht infrastruktura bazike në Gjilan me Autostradën mbyllet”, tha Haziri.

COMMENTS