Megjithatë telefoni nuk ishte i Hitlerit Telefoni origjinal ishte i zi (Video)

Motrat që peshonin 139 kg, kryejnë me sukses operacionin (Video)
Angelina Jolie dhe Bill Gates personat më të admiruar për vitin 2018 (Video)

Telefoni që mendohej se është përdorur nga Adolf Hitler për të dhënë urdhërat e tij, dhe që u shit një javë më parë në ankand, nuk është i vërtetë.

Telefoni origjinal ishte i zi, por më pas u lye me të kuqe, dhe kishte të gdhendur emrin e Hitlerit. Ai u gjet në bunkerin e liderit nazist në Berlin më 1945, pas disfatës së tij.

Telefoni Siemens, me simbolet naziste të Rajhut të Tretë, iu dhurua Hitlerit nga oficerët e Vermhatit, forcave të armatosura gjermane, më 1943.

Por Frank Gnegal, kreu i Koleksionit në Muzeun e Komunikimit në Frankfurt ka thënë për gazetën Frankfurter Allemajne (Allegmeine) se ai që u shit në ankad është i rremë.

‘Telefoni aktual është prodhuar nga Siemens & Halske, por pajisja ka ardhur nga një telefon anglez’, ka thënë Gnegal.

Gnegal, i cili është përgjegjës për një nga koleksionit më të rëndësishme të historisë së telefonëve në Evropë thekson ‘thjeshtësinë’ e ndërtimit të telefonit.

‘Siemens do të kishte ndërtuar një telefon nga plastika e kuqe, dhe jo një lyerje joprofesionale mbi një telefon të zi. Gjithçka që kishte të bënte me Hitlerin, prodhohej me cilësi të lartë, kështu që pse një telefon i gdhendur thjesht duhej të lyhej’, shton më tej Frank.

Telefoni u shit para një jave në një ankand për 243 mijë dollarë dhe blerësi ishte anonim.

COMMENTS