Media boshnjake: Me shqiptarët s’ka hajgare, ja si e poshtëron Daçiqin kjo bukuroshe

Paraqitja e ambasadores së Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, gjatë përballjes me ministrin e Jashtëm serb, Ivica Daçiq, në mbledhjen e Këshillit të Sigur

Paraqitja e ambasadores së Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, gjatë përballjes me ministrin e Jashtëm serb, Ivica Daçiq, në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit për Kosovën, ka impresionuar median boshnjake.

Portali nga Bosnja, ‘Direktno24’, këtë përballje e ka titulluar ‘Me shqiptarët nuk ka hajgare: Shikoni se si e poshtëron Ivica Daçiqin kjo bukuroshe shqiptare’.

Ambasadorja Çitaku vërtetë ishte briliante në paraqitjen e saj përballë ish zëdhënësit të Millosheviqit, pasi të gjitha argumentet i kishte në anën e saj.

Ajo me këtë rast kishte bërë thirrje për një marrëveshje historike në mes të shqiptarëve dhe serbëve, pasi pavarësia e Kosovës është kompromisi i vetëm.

Daçiq së fundmi ka propozuar ndarjen e Kosovës në vija etnike, dhe ambasadorja i është përgjigjur për këtë duke i thënë se ‘Pavarësia e Kosovës, që është shpallur në vitin 2008, është një kompromis. Plani i Ahtisarit i vështirë dhe i dhimbshëm për shqiptarët e Kosovës, gjithashtu ishte një kompromis’.

‘Rivendosja e ideve të zgjidhjeve përgjatë vijave etnike është e rrezikshme për të gjithë rajonin’.

Çitaku theksoi se Kosova dhe pavarësia e saj nuk janë një projekt i përkohshëm.

‘Kosova është këtu për të qëndruar përgjithmonë, nuk mund të arrihet normalizimi dhe pajtimi me ndarje dhe ndarjen e Kosovës’.

Sipas saj, Serbia duhet të përballet me të kaluarën e saj, siç tha ajo për të ardhmen e fëmijëve të saj.

‘Ne jemi të pavarur. Kosova është një vend që i përket të gjithë qytetarëve të saj – shqiptarëve, serbëve, malazezëve, romëve, turqve, të gjithë neve, dhe askush më nuk do të thotë se për shkak se unë jam një grua shqiptare nuk meritoj të jetoj në Kosovë’.

‘UÇK-ja nuk është një organizatë terroriste, por lëvizja më e suksesshme çlirimtare në historinë e kohëve të fundit’, ka thënë Çitaku.

COMMENTS