Lista Serbe: Kryeministri Vuçiq është kryeministër i yni dhe jo Isa Mustafa

Lista serbe ka marrë vendim që të ngrijë përsëri aktivitetet e tyre në institucionet e Kosovës, vetëm dy ditë pasi ata u takuan me kryeministrin serb

Lista serbe ka marrë vendim që të ngrijë përsëri aktivitetet e tyre në institucionet e Kosovës, vetëm dy ditë pasi ata u takuan me kryeministrin serb Aleksandër Vuçiq. Ata kanë marrë edhe vendim që ministrja e re Mirjana Jevtiq të tërhiqet nga posti që iu dha ditë më parë.

Në njoftimin e Listës Serbe më tutje thuhet se ‘Aleksandër Vuçiq është kryetar i Qeverisë dhe se autoriteti i tij është i padiskutueshëm’.

‘Ju njoftojmë se ne ligjvënësit serbë në institucionet e përkohshme të Kuvendit të Kosovës do t’i zbatojmë të gjitha vendimet e presidentit Vuçiq dhe se i ngrijmë të gjitha aktivitetet e punës në Kuvend dhe Qeveri. Gjithashtu në përputhje me kërkesën e Aleksandër Vuçiqit është marrë vendim që Mirjana Jevtiq të tërhiqet nga posti i ministres pasi që ajo si një serbe e Kosovës respekton autoritetin dhe kërkesën e kryeministrit të Serbisë’, thuhet më tutje në njoftimin e kësaj Liste.

Në këtë sqarim të Listës Serbe theksohet se ‘kryeministri Vuçiq është kryeministër i yni dhe jo Isa Mustafa, kështu ka qenë dhe kështu do të jetë’.

COMMENTS