Lirohet ish-presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak

Ish-presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak është liruar nga paraburgimi pas gjashtë vjetësh. Avokatët e Mubarakut kanë thënë se ish-lidero është largu

Ish-presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak është liruar nga paraburgimi pas gjashtë vjetësh.

Avokatët e Mubarakut kanë thënë se ish-lidero është larguar sot nga spitali ushtarak i Kajros dhe është kthyer në shtëpinë e tij, që gjendet në periferi të kryeqytetit të Egjiptit.

Lirimi i Mubarakut pasohet nga vendimi për lirim nga akuzat për vrasje. Ai për është përballur edhe me akuza për korrupsion.

Në vitin 2011, gjatë Pranverës Arabe, Mubarak u rrëzua nga pushteti. Në prill të po atij viti, ai u arrestua dhe është mbajtur qoftë në burg apo spitale ushtarake.

Më 2012, Mubarak u dënua me burg të përjetshëm për vdekjen e protestuesve në duart e forcave të sigursë, gjatë protestave që çuan në rrëzimin e tij nga pushteti. Por një gjykatë e apelit e rrëzoi këtë vendim.

COMMENTS