Ligj i ri në Britani, të gjitha cigaret në pako me ngjyrë të gjelbër (Foto)

Ligj i ri në Britani, të gjitha cigaret në pako me ngjyrë të gjelbër (Foto)

KDI kërkon nga KQZ-ja decertifikimin e të gjithë kandidatëve që kanë probleme me ligjin
Ziadin Sela, me lëndime trupore, por jashtë rrezikut për jetë (Video)

Rregullat rigoroze për cigare në Britani të Madhe do të fillojnë të zbatohen nga e diela, në përpjekje për të shtyrë njerëzit që të braktisin pirjen e duhanit.

Sipas ligjit të ri, të gjitha cigaret do të shiten në pako të standardizuara me ngjyrë të gjelbër, të cilën studiuesit më herët e përshkruan si “ngjyrën më të keqe në botë”.

Vendimi që pakot të jenë me ngjyrë të gjelbër është ndërmarrë me qëllim që njerëzit të heqin dorë nga pirja e duhanit, shkruan gazeta britanike Independent.

Faza e parë e standardizimit të pakos së cigareve ka nisur majin e kaluar, por kompanive u ishte dhënë afat edhe një vit që të shesin rezervat dhe të zbatojnë ligjet e reja.

Vlerësohet se nga pirja e duhanit në vit vdesin 700 mijë njerëz.

COMMENTS