Ky është produkti që duhet ta përdorni rregullisht pas infarktit

Shkencëtarët: Djathi mund të ju shkaktojë varësi (Video)
Sytë tuaj nuk kanë evolvuar që të vështroni tërë kohën në ekran

Gjyshërit tanë shpesh na flisnin ose flasin akoma për rëndësinë që ka vaji i peshkut në shëndetin tonë. Por ajo që ndoshta nuk e dinin, është se vaji i peshkut, mund të riparojë dëmet e shkaktuara nga infarkti, duke e bërë zemrën si të re.

Një studim amerikan i publikuar në revistën shkencore ‘Circulation’ e shoqatës ‘American Heart Association’, tregon se marrja e përditshme për gjashtë muaj me radhë e vajit të peshkut, ndihmon zemrën që të zhdukë gjurmët e lëna në muskuj nga infarktit.

Forma dhe funksioni i zemrës mund të ndryshohet thuajse plotësisht pas një goditje në zemër, pas marrjes së vajit të peshkut. Gjithashtu Omega 3 ndihmon për të rritur shanset e mbijetesës tek pacientët që kanë kaluar infarkt.

COMMENTS