Ky është plani për pushtimin e Planetit të Kuq – Marsit

Është prezantuar një plan ambicioz për të ndërtuar një qytet në planetin Mars, ku do të dërgoheshin mijëra njerëz. Prezantimin e ka bërë shefi i Space

Është prezantuar një plan ambicioz për të ndërtuar një qytet në planetin Mars, ku do të dërgoheshin mijëra njerëz. Prezantimin e ka bërë shefi i SpaceX, Elon Musk, i cili thotë se çmimi për të shkuar në Mars do të kushtojë 100 mijë dollarë për person.

Duke folur në Kongresin Ndërkombëtar për Astronautikë në Meksikë, Musk ka treguar me detaje planin e tij për një raketë gjigante, e cila do të dërgonte njerëzit në Mars. Në këtë raketë, ai tha se do të ketë restorante, kabina, lojëra dhe filma.

‘Ne duhet që pas këtyre misioneve të hershme të eksplorimit të ndërtojmë një qytet të vërtetë’, tha ai, duke shtuar se një gjë e tillë mund të bëhet në 40 deri në 100 vjetët e ardhshme.

Musk e paraqiti konceptin e tij për sistemin e transportit ndërplanetar përmes një video. Ky transport do të bëhet me raketa të ripërdorshme. Musk tha se një raketë do të barte 100 persona.

Musk tha se fluturimi i parë drejt Marsit do të jetë i shtrenjtë por ai ka për qëllim që ‘udhëtimi të bëhet i arritshëm për këdo që do të shkojë’.

COMMENTS