Kuvendi seancë të enjten, Demarkacioni nuk është në rend dite

Rama rithekson se njohja e Kosovës nga Serbia e stabilizon rajonin
Rama: Duke njohur Kosovën, Serbia do të lehtësohet nga barra e së kaluarës

Kryesia e Kuvendit të Kosovës në mbledhjen e sotme ka marr vendim që seanca e radhës të mbahet më 7 korrik. As në seancën e radhe nuk është paraparë që në diskutohet shqyrtimi dhe ratifikimi i Marrëveshjes për Demarkacionin e kufiri më Malin e Zi. Projektligji për ratifikimin e kësaj marrëveshje, u tha se nuk i është proceduar ende kuvendit nga ana e qeverisë.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli tha se nuk është në interes të Kosovës që t’i dëmtojë raportet me vendet fqinje. Sipas tij, përmbyllja e çështjes së demarkacionit do të jetë në interes të dyja palëve, pasi që, siç është shprehur ai, ‘asnjë centimetër e territorit nuk do të shkojë në dëm të Kosovës’.

‘Mali i Zi është njëri ndër shtetet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Duhet t’i lëmë folklorizmat me raportet tona fqinjësore’, tha Veseli.

COMMENTS