Kryhet me sukses testimi i kontraceptivit për meshkuj

Zbuloni kuptimin, nëse gishtin e dytë të këmbës e keni më të gjatë se të parin
Simptomat dhe efektet e anoreksisë (Video)

Një kontraceptiv eksperimental i ri për meshkuj i cili bllokon rrjedhjen e spermës, ka qenë i suksesshëm tek testimet me majmun, shkruan BBC.

Vasalgel luan rolin e një barriere pasi të injektohet në tubat ku sperma do të duhej të notonte për në organin gjenital mashkullor.

Sipas kompanisë prodhuese ky gjel është funksional dhe është i sigurt.

Testimet dy vjeçare rreth tij janë publikuar tek Basic and Clinical Andrology.

Në qoftë se mblidhen prova të mjaftueshme, pritet që testimet tek njerëzit të fillojnë në të ardhmen e afërt.

Kjo do të shënonte tipin e ri të parë të kontraceptivit për meshkuj për disa dekada.

COMMENTS