Koreja Veriore me vetëm dy linja fluturimi (Foto)

Koreja Veriore me vetëm dy linja fluturimi (Foto)

Vendi ku bashkohen toka dhe qielli (Video)
Ben Sansom ka krijuar një shtëpi të ngjan me ato të viteve 40-ta (Video)

Air Koryo është një linjë ajrore në pronësi të qeverisë së Koresë së Veriut, e cila fluturon vetëm në dy lokacioneve.

Fotografi holandez Arthur Mebius ka fotografuar nga brenda ekipin e aeroplanit, i cili është qysh nga koha e Bashkimit Sovjetik.

Kjo linjë ajrore është një simbol i krenarisë së Koresë së Veriut komuniste nën diktaturën e Kim Jong Un, transmeton koha.net.

Ashtu siç edhe shihet në fotografi, Air Koryo nuk është se ka shumë udhëtarë, kjo pas shumë sanksioneve e ndalesave të vëna kundër shteti.

Këtyre aeroplanëve u lejohet që të udhëtojnë vetëm në Kinë e Vladivostok, por edhe nëse do të lejoheshin, aeroplanët e tyre janë shumë të vjetër për të për të kryer fluturime internacionale.

COMMENTS