Koreja e Jugut jetëson robotin luftarak ‘Avatar’ (Video)

Erdogan: Vetura e parë turke në vitin 2021, blerësi i parë do të jem unë
Lajm i keq për punëtorët e ndërtimtarisë (Video)

Koreja e Jugut ka publikuar pamjet e para të robotit luftarak të quajtur ‘Avatar’. Pamjet e robotit vijnë pas dy vitesh punë sekrete.

Roboti ka marrë emrin e filmit Avatar dhe nga skenari i filmit fantastiko-shkencor, Koreja e Jugut e ka sjellë edhe në jetën reale këtë teknologji shfarosëse.

Roboti Avatar mund të komandohet nga një person brenda tij, duke e komanduar me të njëjtat lëvizje, por edhe në distancë.

COMMENTS