Konsumoni panxhar për të përfituar të mirat shëndetësore

Konsumoni panxhar për të përfituar të mirat shëndetësore

Panxhari përmban shumë lëndë ushqyese, përfshirë hekurin, bakrin, magnezin, kaliumin dhe vitaminën B, dhe mund të gatuhet. Redukton rrezikun

Panxhari përmban shumë lëndë ushqyese, përfshirë hekurin, bakrin, magnezin, kaliumin dhe vitaminën B, dhe mund të gatuhet.
Redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Panxhari përmban acid folik që zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe parandalon dëmtimin arterial.

Po ashtu panxhari zvogëlon nivelin e homocisteinës në gjak, e cila rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskularë, duke dëmtuar veshjen e brendshme të arterieve.

Panxhari përmban acid nitrik që relakson dhe zgjeron enët e gjakut që ul presionin e gjakut. Presioni i lartë i gjakut mund të ulet edhe me ndihmën e lëngut të shtrydhur të panxharit.

Disa studime tregojnë se panxhari zvogëlon koagulimin e gjakut disa orë pas konsumimit.

Panxhari është i pasur me nitrate, dhe hulumtimet tregojnë se nitratet rrisin performancën atletike.

Hulumtimet kanë treguar se çiklistët, të cilët pinë lëng nga panxhari, ngasin 15% më shpejt se ata që nuk pinë lëng. Keni parasysh se duhet të përdorni 3 deri 5 pjesë të panxharit për të përmirësuar performancën tuaj.

Panxhari rrit përqendrimin dhe fokusin, ndërsa përmban betain, një përbërës që parandalon dhe redukton akumulimin e yndyrës në mëlçi.

Po ashtu përmban veti të forta antioksiduese dhe antiinflamatore, dhe mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të tilla si kanceri, obeziteti dhe sëmundjet e zemrës.

Përveç përfitimeve shëndetësore, panxhari stimulon tretjen, metabolizmin, krijon qeliza të reja në trup dhe parandalon dementinë.

COMMENTS