KMDLNJ reagon ndaj deklaratave të Apostolovës rreth gjendjes nëpër burgje

KMDLNJ reagon ndaj deklaratave të Apostolovës rreth gjendjes nëpër burgje

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Prishtinë ka reaguar ndaj deklaratave të Përfaqësueses së Bashkimit Evropian, rreth gjen

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Prishtinë ka reaguar ndaj deklaratave të Përfaqësueses së Bashkimit Evropian, rreth gjendjes nëpër burgjet e Kosovës.

‘Përfaqësuesja e BE–së deklaroi se Kosova ka burgje të mbipopulluara dhe që përballen me radikalizëm dhe dhunë e që në fakt nuk përkon me realitetin nëse mbështetemi nga të dhënat monitoruese nga organizatat joqeveritare që monitorojnë këto institucione’, thuhet në reagimin e KMDLNJ-së.

‘Mbipopullimi është fenomen që i takon së kaluarës dhe në Kosovë është e theksuar një qasje e mbrapshtë e ndërtimit të kapaciteteve të reja të burgjeve , në shpërputhje të madhe me nevojat që i ka Kosova, duke e krijuar një përshtypje se shoqëria kosovare është shumë e kriminalizuar’, theksohet në reagim.

KMDLNJ i kundërshton edhe deklaratat e Përfaqësueses së BE-së rreth përhapjes së radikalizmit nëpër burgjet e Kosovës.

Ky pohim, sipas KMDLNJ-së ‘përdoret kryesisht për qëllime politike’.

‘Realisht, të drejtat dhe liritë fetare në burgjet e Kosovës respektohen në përputhje me Ligjin për Liritë dhe të Drejtat Fetare dhe asnjë i privuar nga liria nuk përjashtohet nga këto të drejta, që nga zbatimi i riteve fetare, shënimin dhe festimin e festave fetare, deri te shfrytëzimi i literaturës fetare që e marrin nga shtëpia apo që gjendet në bibliotekat e burgjeve’, theksohet ndër tjera në këtë reagim.

COMMENTS