Kjo është arsyeja pse na bie gripi

Mendohet se i ftohti i dimrit është arsyeja kryesore që fshihet pas gripit e sëmundjeve virale të stinës, por mesa duket të gjithë kemi besuar një gën

Mendohet se i ftohti i dimrit është arsyeja kryesore që fshihet pas gripit e sëmundjeve virale të stinës, por mesa duket të gjithë kemi besuar një gënjeshtër.

Por, nëse temperaturat e ulëta nuk janë shkaku kryesor i sëmundjeve, atëherë cila është arsyeja e vërtetë pas kaq shumë sëmundjeve?

Përgjigja e vërtetë është mungesa e vitaminës D.

Kjo shpjegon se pse kaq shumë njerëz sëmuren në kohën e dimrit. Sipas shkencës organet tona ruajnë vitaminën D.

Gjatë pranverës dhe verës kur dielli është i fortë, ne jemi në gjendje të grumbullojmë vitaminë D, por kur këto rezerva shterohen, në dimër është e vështirë t’i zëvendësojmë e në këtë mënyrë, bie imuniteti i trupit, shkruan Living.

Pra për të mbajtur sa më larg gripin duhet të përfshini në dietën ushqimore ushqime të pasura në vitamin D si:

Vezë
Vaj peshku
Mëlçi
Kërpudha
Djathë
Portokall

COMMENTS