Kështu stërviteshin heroniat e UÇK-së (Video)

Thaçi takohet me Xhaferin, bisedojnë për avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni
Të Hënën procedohet në Qeveri Draftligjin për Ushtrinë

Në një video të rrallë të xhiruar nga Associated Press gjatë luftës në Kosovë, tregohet sesi trajtoheshin gratë për t’u bërë pjesë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Xhirimet tregojnë stërvitjet e vajzave dhe grave të Kosovës pranë një fshati të Rahovecit.

AP transmeton se në historinë e shqiptarëve ka shumë gra të cilat kanë luftuar si burrat dhe ndaj për këtë popull fakti i tillë nuk është i jashtëzakonshëm.

Komandanti i UÇK-së me emrin e koduar si ‘Mësuesi’ tregon se gratë e kanë të vështirë të trajnohen, por se kur trajnohen ato janë si burrat të forta në fushën e betejës.

Pranvera Bala, ish-luftëtare e UÇK-së thotë se pas luftës dëshiron t’i ndjekë studimet universitare si të gjithë të rinjtë në botë.

COMMENTS