Kërkohet kthimi i 255 mijë veturave, drejtori i Subarus përulet dhe kërkon falje (Foto)

Kërkohet kthimi i 255 mijë veturave, drejtori i Subarus përulet dhe kërkon falje (Foto)

Tre studentët që zbuluan skandalin që i kushtoi Volkswagen-it 25 miliardë euro
Qeni robot që ‘turpëroi’ shefin e Sony-t para publikut (Video)

Yasuyuki Yoshinaga, drejtor i prodhuesit japonez të veturave, Subaru, i ka dhënë një mësim drejtuesve të kompanive automobilistike, me rastin e kërkimfaljes për defektet në makina.

Kur inspektorët zbuluan se 255 mijë vetura duhet të kthehen prapa, ai është përulur gjatë një konference për shtyp, duke kërkuar falje të thellë për të dëmtuarit.

‘Veturat janë shitur sikur të jenë tërësisht në rregull, ndërsa ishin me defekte të cilat mund të shkaktonin pasoja fatale. Ky është një skandal i madh’, ka thënë mes tjerash Yoshinaga.

Subaru është dëmtuar rreth 30 milionë euro, megjithëse konsiderohet si një nga kompanitë më prestigjioze të ekonomisë japoneze.

COMMENTS