Kërcimi mbi fëmijët ‘El Coalcho’, festivali i çuditshëm i Spanjës (Video)

Shkallët ‘muzikore’ në Kroaci lëshojnë muzikë sa herë që uji i prekë (Video)
Tom Baker po i lë të gjithë pa fjalë (VIDEO)

Një person i veshur si djalli kërcen mbi foshnjat në festivalin më të çuditshëm vjetor.

Quhet “El Coalcho”, apo kërcimi mbi fëmijët, që daton që nga 1620-ta dhe thuhet se pastron foshnjat nga mëkatet, dhe siguron një jetë të lumtur pa shpirtrat e këqinj.

Papa i mëparshëm, Benedikti i XVI i kërkoi priftërinjve spanjoll të distancoheshin nga ky rrit, por ai është ende mjaft popullor.

Foshnjat që kanë lindur në 12 muajt e fundit vendosen në dyshekë në qytetin spanjoll të Castrillo de Murcia. Më pas një person i veshur me të verdhë dhe të kuqe kërcen mbi dyshekët e fëmijëve.

COMMENTS