Keni kujdes ju që bëni ‘selfie’!

Keni kujdes ju që bëni ‘selfie’!

Konsumoni çokollatë të zezë (Video)
Ja si ta luftoni depresionin (Video)

Shumë persona janë të fiksuar pas fotove ‘selfie’. Por kjo metodë është shenjë e një problemi mendor, paralajmërojnë ekspertët. Ato mund të tregojnë probleme psikologjike apo shqetësime në lidhje me persona të tjerë.

Sipas një studimi, ata që postojnë gjithmonë selfie në rrjetet sociale, e bëjnë këtë për të lehtësuar vetminë. Këta persona kanë tendencën të bëhen të fiksuar me veten e tyre, narcistë dhe në kërkim të vëmendjes.

‘Jo vetëm që i bën personat të fiksuar pas trendit të selife, por dëmton jetën e tyre personale dhe mirëqënien psikologjike, madje mund të mendojnë se marrëdhëniet e tyre me të tjerët janë zhvlerësuar’, thotë Dr Peerayuth Charoensukmongkol, studiues.

COMMENTS