Kaliforni: Zgjidhet me para çështja e heqjes së mbulesës

Edhe gjyshi i Qëndron Kastratit ishte kryetar i Kamenicës (Foto)
Dënohet ‘Bechtel&Enka’ për vdekjen e punëtorit

Një qytet në Kaliforni do të paguajë 85,000 dollarë për ta zgjidhur një proces gjyqësor, të nisur nga një grua myslimane, sipas së cilës policia i ka larguar me forcë mbulesën.

Grupi për të drejtat e islamit, Këshilli për marrëdhëniet amerikano-islamike (CAIR), ka njoftuar për marrëveshjen.

Ky grup, ka thënë se ka paditur qytetin Long Beach, pasi Kirsty Powell, ka thënë se ‘oficerët policorë i kanë hequr me forcë mbulesën përpara disa meshkujve dhe dhjetëra të arrestuarve’, pasi ajo ishte arrestuar në maj të vitit 2015.

Sipas Poëell, një grua afrikano-amerikane,’detyrimi që i është bërë për të qëndruar tërë natën pa mbulesë, për të ka qenë traumatike’.

Padia e bërë nga Powell, ka shtyrë Departamentin Policor në Long Beach, të braktisë politikën, sipas së cilës grave të burgosura u ndalohet përdorimi i mbulesave fetare.

Asistent avokati i qytetit, Monte Machit, i ka thënë Los Angelos Times, se sipas politikave të reja, policia mund t’i largojë mbulesën një gruaje të burgosur, ‘në rastet kur është e nevojshme siguria e stafit policor’, mirëpo duhet të largohet nga një grua në detyrë dhe larg gjinisë mashkullore.

COMMENTS