Kafshët shtëpiake reduktojnë rrezikun e sëmundjeve mendore

Kafshët shtëpiake reduktojnë rrezikun e sëmundjeve mendore

Njerëzit që rriten në qytete pa kafshë shtëpiake kanë një rrezik më të lartë për sëmundje mendore dhe stres kronik, ka gjetur një studim i ri. Një

Njerëzit që rriten në qytete pa kafshë shtëpiake kanë një rrezik më të lartë për sëmundje mendore dhe stres kronik, ka gjetur një studim i ri.

Një gjendje e tillë lidhet me bakteret: fëmijët e rritur në fshat me kafshë janë të ekspozuar ndaj pluhurit më të ngarkuar me baktere që përforcojnë sistemet e tyre imune dhe i bëjnë ato të qëndrueshme ndaj stresit.

Studiuesit në Universitetin e Kolorados Boulder thonë se gjetjet e tyre janë akoma më shumë dëshmi se fëmijët duhet të shpenzojnë më shumë kohë duke luajtur në natyrë, meqë mjediset tepër sterile rrisin ironi çështjet shëndetësore.

Autorët thonë se nevojiten më shumë kërkime, por mund të thonë me siguri se banorët e qytetit do të përfitonin mentalisht nga të ngrënit më shumë probiotikë, duke shpenzuar më shumë kohë jashtë, duke marrë kafshë shtëpiake.

COMMENTS