Kafeja është një nga pijet më të konsumuara në botë (Video)

Kafeja është një nga pijet më të konsumuara në botë (Video)

Nëse veshkat tuaja janë në rrezik, trupi do t’ju japë këto shenja, mos i injoroni (Video)
Luftë titanësh, fiton elefanti apo krokodili (Video)

Kafeja është një nga pijet më të konsumuara sot në botë. Tani ajo kultivohet si bimë në 70 shtete të ndryshme të botës ndërsa me origjinë vjen fillimisht nga Etopia, kurse si pije filloi të përdoret në Jemen rreth shekullit të 15-të.

Përgatitja origjinale e kafesë edhe sot nuk ndryshon shumë nga ajo që përgatitej para shumë shekujve, edhe pse tani ka disa lloje të ndryshme të kafesë si pije.

Por, perveç përdorimit si pije a e keni ditur se mbetjet e kafesë, ato që gjithmonë i hudhim, mund t’i përdorni edhe për shumë gjëra të tjera në shtëpi?

Ja disa mundësi:

1. Mbetjet e kafesë së përdorur mund t’i përdorni si fertilizues të bimëve, sepse ato e ushqejnë rrënjen e bimës me nitrogjen dhe potasium.

2. Vëjeni një enë me mbetje të kafesë qe e keni pirë në frigorifer, dhe kështu do të largoni erërat e pakëndshme të ushqimeve.

3. Me mbetjet e kafesë mund të largoni insektet e ndryshme si kërmilli etj, nga vendet që iu pengojnë, pasiqë insektet nuk e pelqejne aciditetin e kafesë dhe nuk duan ta prekin.

4. Shtoni mbetjet e kafesë në shamponin per pastrimin e qenit tuaj, kjo eliminon pleshtat e neveritshëm.

5. Mbetjen e kafesë mund ta përdorni edhe si eksofilant për mirëmbajtjen e lëkures duke larguar kështu qelizat e vdekura nëse e fërkoni lëkuren tuaj lehtësisht me të.

COMMENTS