Jovanoviq: Zarfi i pavarësisë do të vuloset me njohjen e Kosovës nga Serbia

Jovanoviq: Zarfi i pavarësisë do të vuloset me njohjen e Kosovës nga Serbia

Lideri i Partisë Demokratike të Serbisë, Millosh Jovanoviq, ka akuzuar sot presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, se po përpiqet të heqë dorë nga pë

Lideri i Partisë Demokratike të Serbisë, Millosh Jovanoviq, ka akuzuar sot presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, se po përpiqet të heqë dorë nga përgjegjësia për qeverinë paraprake që të njohë pavarësinë e Kosovës.

‘Është e vërtetë se PDS ka dëmtuar shumë interesat e Serbisë dhe ka penguar pozicionin e saj në procesin e zgjidhjes së problemeve të Kosovës, por është gënjeshtër kur Vuçiq, duke ikur nga përgjegjësia, kujton ditët kur këto” gabime të mëdha” janë vulosur në pavarësinë sovrane të Kosovës’, thotë Jovanoviq, transmeton kp.

Ai shtoi se ‘zarfi i pavarësisë së Kosovës’ u formua në vitin 2013 me nënshkrimin e marrëveshjes së Brukselit, por ai do të vuloset vetëm me njohjen e Kosovës nga Serbia duke nënshkruar një marrëveshje ligjërisht detyruese.

Sipas tij, fuqitë perëndimore nuk do të investonin energjinë për të ndikuar te Serbia për njohjen e Kosovës, dhe se kjo vulë është vendosur dhe se Kosova është e pavarur.

COMMENTS