Ja pse s’duhet të veshni pizhame kur fleni!

Është koha të harroni të veshni pizhamet tuaja. Kohët e fundit, shkencëtarët zbuluan se të fleni zhveshur në fakt është mirë për shëndetin tuaj. Ar

Është koha të harroni të veshni pizhamet tuaja. Kohët e fundit, shkencëtarët zbuluan se të fleni zhveshur në fakt është mirë për shëndetin tuaj.

Arsyet janë në të vërtetë shumë të thjeshta.

Ne flemë shumë më mirë kur temperatura e trupit tonë është më e ulët, dhe sa më pak artikuj të veshjeve që veshim, aq më pak nxehtë do të kemi. Edhe rritja më e vogël në temperaturën e trupit (aq pak sa 0.4°C) mund të rrisë aktivitetin në pjesë të caktuara të trurit, duke çuar në gjumë më të trazuar.

Kur fleni lakuriq afër partnerit, oksitocina prodhohet nga trupat tanë në sasi më të mëdha. Kjo është ‘hormoni i dashurisë’ që përmirëson disponimin tonë, ndihmon të mbajë sistemin tonë imunitar, dhe madje na ndihmon të ndjejmë një ndjenjë të intimitetit emocional.

Duke fjetur zhveshur, kemi qarkullimin e gjakut shumë më të mirë. Kjo na ndihmon që të biem në gjumë më shpejtë dhe të zgjohemi poashtu më lehtë – diçka që shumë njerëz e kërkojnë.

COMMENTS