Ishulli Poveglia (Video)

Në detin Adriatik, ekziston një ishull i quajtur Poveglia dhe ndodhet mes Venedikut dhe Lido me një të kaluar jashtëzakonisht të zymtë dhe të çoroditu

Në detin Adriatik, ekziston një ishull i quajtur Poveglia dhe ndodhet mes Venedikut dhe Lido me një të kaluar jashtëzakonisht të zymtë dhe të çoroditur.

Ishulli i vogël dikur ishte shtëpia e fundit për më shumë se 160.000 njerëz të infektuar me sëmundje epidemike, i cilët ishin dërguar në ishull fatkeq për të kaluar ato pak ditë jetë që u kishin mbetur.

Ishulli ka shërbyer si një stacion lehoni për kaq shumë kohë dhe kaq shumë shpirtra të infektuar. Sipas thashethemeve thuhet 50% e tokës përmban skelete njerëzore.

Nga gërmimet e arkeologëve në këtë zonë eshte zbuluar një varr masiv me eshtra të mijëra viktimave që kanë vdekur nga murtaja. Ky ishull ka shërbyer si një vend grumbullim për të gjithë atë të sëmurë që vuanin nga sëmundje epidemike të rënda.

COMMENTS