Imazhe mahnistëse të xhamive në Iran (Foto)

Fotografi italian Massimo Rumi, qëndroi një muaj në Iran për të parë se si janë përdorur shkenca dhe matematika për të ndërtuar objektet islamike në k

Fotografi italian Massimo Rumi, qëndroi një muaj në Iran për të parë se si janë përdorur shkenca dhe matematika për të ndërtuar objektet islamike në këtë vend.

Pasi lexoi një artikull mbi arkitekturën perse, Rumi u fiksua me idenë për të vizituar Iranin.

Udhëtimin e nisi në nëntor të vitit të kaluar dhe fillimisht kishte si qëllim që të qëndronte 10 ditë në Iran, por mikpritja e vendasve bëri që ai të qëndronte më gjatë.

Gjatë kësaj kohe, fotografi vizitoi xhamitë më të vjetra dhe më të mrekullueshme.

‘Gjithmonë kam dashur të vizitoj Iranin. Jo vetëm për të admiruar përzierjen e pabesueshme të ngjyrave dhe gjeometrinë e ndërtesave iraniane, por edhe për të mësuar më shumë mbi një nga qytetërimet më të vjetra të botës’, thotë Rumi.

Më poshtë keni fotografitë që ai i ka shkrepur në këtë vend.

COMMENTS