Hoxha: Përvoja integruese e Podgoricës e mirëseardhur për Kosovën

Hoxha: Përvoja integruese e Podgoricës e mirëseardhur për Kosovën

Ministrja kosovare e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka takuar homologun e saj nga Mali i Zi, Andrija Pejoviq, me rastin e pjesëmarrjes së saj në k

Ministrja kosovare e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka takuar homologun e saj nga Mali i Zi, Andrija Pejoviq, me rastin e pjesëmarrjes së saj në konferencën kushtuar 10-vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit në mes të Malit të Zi dhe Bashkimit Evropian.

Në këtë takim ministrja Hoxha ka theksuar rëndësinë e përparimit të procesit integrues në Ballkanin Perëndimor, duke vënë në pah se përvojat e vendeve që tashmë kanë kaluar faza të rëndësishme të këtij procesi apo kanë përmbyllur ato, janë të mirëseardhura për Kosovën.

‘Marrëveshja e Stabilizim Asociimit për Kosovën është rast i mirë dhe mundësi për të çuar përpara proceset integruese. Ne jemi të përkushtuar që prioritetet e parapara t’i kryejmë sa më shpejt, për t’iu bashkëngjitur familjes së madhe evropiane, vlerave dhe parimeve të saj’, theksoi Hoxha, sipas të cilës, fuqizimi i sundimit të ligjit, zhvillimi ekonomik dhe fqinjësia e mirë, janë komponentë e rëndësishme në këtë proces.

Ndërkaq, ministri Pejoviq theksoi se ofron përkrahje të plotë për angazhimin e mëtejshëm të Kosovës në përmbylljen sa më të shpejtë të procesit integrues, duke fuqizuar të ardhmen e përbashkët të shteteve të Ballkanit Perëndimor në integrimin euro-atlantik, duke besuar në ato vlera.

Zbatimi i Marrëveshjes së stabilizim Asociimit u theksua në takim, ngrit sigurinë, forcon paqen, zhvillimin ekonomik, cilësinë e jetës së qytetarëve si dhe lehtësimi i qarkullimit të lirë të mallrave, shërbimeve, fuqisë punëtore dhe kapitalit ndërmjet Bashkimit Evropian dhe shteteve që aspirojnë integrimin.

Të mirat që sjell MSA-ja, theksoi ministri malazias, Malit të Zi, nga koha e nënshkrimit të MSA-së, ka kontribuar me rritje të bruto prodhimit për 41 për qind, ndërsa bruto fitimi është 51 për qind, dhe duke shënuar rritje në të gjithë sektorët e veprimtarive publike dhe private, transmeton RTKlive.

COMMENTS