Hapet fabrika e parë në botë, kap direkt dioksidin e karbonit (Video)

Fabrika e parë komerciale në botë për kapjen direkte të dioksidit të karbonit në ajër është hapur, duke ndezur një debat rreth faktit nëse teknologjia

Fabrika e parë komerciale në botë për kapjen direkte të dioksidit të karbonit në ajër është hapur, duke ndezur një debat rreth faktit nëse teknologjia mund të luajë rol të rëndësishëm në heqjen e gazrave që tashmë janë në atmosferë, shkruan ‘sciencemag.org’.

Objekti i Climeworks AG afër Cyrihut është bërë fabrika e parë që e kap direkt dioksidin e karbonit dhe e shet atë direkt te një blerës, përcjell albinfo.ch.

Zhvilluesit thonë se fabrika do të kap rreth 900 ton CO2 çdo vit, ose në nivelin e lëshuar nga 200 makina dhe e thith gazin për të ndihmuar në rritjen e perimeve.

COMMENTS