Hani dy kumbulla në ditë dhe ndryshimi është i pabesueshëm

Hani dy kumbulla në ditë dhe ndryshimi është i pabesueshëm

Përfitime të shumta nga konsumimi i kumbullave. Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise për të përgatitur ushqim për dimër, dhe

Përfitime të shumta nga konsumimi i kumbullave.

Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise për të përgatitur ushqim për dimër, dhe përveç se janë më të përdorura për përgatitjen e marmelatave, sigurisht është e këshillueshme për t’i ngrënë edhe të freskëta.

Kjo pasi kumbulla përmban vitaminë C, vitaminë B6, vitaminë B2, B3 vitaminë, magnez, hekur, kalcium, madje dhe 240 mg për 100g kalium. Kumbulla është e pasur me fibra, 2g për 100g, dhe me gjithë këtë është një fryt me pak kalori.

Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbulla forcon kockat, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë, por edhe se konsumimi i 2 kumbullave mesatarisht në ditë për dy muaj zvogëlon nivelet e LDL kolesterolit të keq.

COMMENTS