Gjykata Supreme: Qeveria britanike nuk mund të vendosë për BREXIT

VV nuk pajtohet me vendimet e KQZ-së dhe PZAP-së
Stoltenberg: Ndërhyrja ushtarake në Korenë V. do të kishte ‘pasoja shkatërruese’

Gjykata Supreme e Britanisë së Madhe ka publikuar vendimin e saj në lidhje me iniciativën e Qeverisë Britanike për dalje nga Bashkimi Evropian. Qeveria nuk mundet të aktivizojë nenin 50 pa lejen e Parlamentit.

Me fjalë të tjera, për dalje nga BE, duhet të vendosë parlamenti britanik, kurse Theresa May duhet të heqë dorë nga iniciativa e saj për fillimin e procesit.

Njëmbëdhjetë Gjyqtarët e Gjykatës së Lartë dorëzuan vendimin të martën në mëngjes, pas një seance katër ditore dhjetorin e kaluar.

COMMENTS