Gjykata e Apelit e refuzon kërkesën e Trumpit për rivendosjen e ndalesës ndaj myslimanëve

Gjykata e Apelit e refuzon kërkesën e Trumpit për rivendosjen e ndalesës ndaj myslimanëve

KMDLNj vizitoi deputetin Zeka në Qendrën e Ndalimit
Nesër shpallën rezultatet për studentët e pranuar në konvikte për vitin 2017/2018

Sot, Gjykata e Apelit e SHBA-së e ka hedhur poshtë kërkesën e Administratës së Trumpit për të rivendosur menjëherë ndalesën e udhëtimit për qytetarët nga disa vende me shumicë myslimane, e cila të premten u bllokuar nga një gjykatës federal.

Ndalesa e Trumpit vlente për qytetarët nga shtatë vende me shumicë myslimane.

Gjykatësit shtetërorë kanë argumentuar se ndalesa ishte jo kushtetuese dhe diskriminuese.

Gjykatësi federal në Seattle vendosi të premten kundër pohimeve të avokatëve të qeverisë se shtetet nuk e kishin pozitën për ta sfiduar urdhrin ekzekutiv të presidentit Donald Trump.

COMMENTS