Gjermania: Pa Kosovën në OKB, Serbia nuk mund të jetë pjesë e BE-së

Gjykimi për rastin e ‘veturave të EULEX-it’ i nisur më 2015, kthehet në ‘zero’
SHBA dërguan bombardues supersonikë mbi Korenë Jugore

Gjermania nuk do ta ratifikoj marrëveshjen për pranimin e Serbisë në Bashkimin Evropian, nëse Kosova nuk bëhet anëtare me të drejta të plota në Kombet e Bashkuara, i është thënë gazetës beogradasae, Danas, në Bundestagun e Gjermanisë.

‘Kreut shtetëror të Serbisë i është thënë para dy vitesh se anëtarësimi i Kosovës në OKB do të jetë njëri nga kushtet që Serbia të pranohet në BE’, ka theksuar njëri nga deputetët e koalicionit qeveritar ndërmjet Unionit Demokristian dhe Unionit Socialkristian (CDU/CSU), që ka dashur të mos i përmendet emri.

Mëtutje, siç raporton agjencia Beta, ky deputet ka theksuar se ky qëndrim i Gjermanisë i është kumtuar Serbisë kur është biseduar për marrëveshjen e Brukselit ndërmjet Serbisë dhe Kosovës.

‘Atëherë kemi thënë se nuk do ta ratifikojmë anëtarësimin e Serbisë në BE, nëse Serbia nuk pranon që Kosova të bëhet anëtare e plotfuqishme e Kombeve të Bashkuara’ ka thënë ky burim i gazetës beogardase.

COMMENTS