Gjërat personale të cilat assesi nuk duhet t’i ndani me miqtë (Foto)

Gjërat personale të cilat assesi nuk duhet t’i ndani me miqtë (Foto)

Bukuritë magjepsëse të Holandës (Foto)
Ja edhe qyteti më i sigurtë për gratë (Video)

Qysh në fëmijëri prindërit na kanë mësuar se ndarja e gjërave personale me tjerët është gjë e mirë, qoftë nëse është fjala për çokollatat apo për emocionet e thella.

Sidoqoftë, kur është fjala për ndarjen e produkteve personale me tjerët, ekziston një e kuqe e cila nuk duhet të kalohet për shkak të shëndetit!


Kapuçat
Po pra: kapuçat apo çfarëdo tjetër që e prekë apo vihet në kokë (duke e përfshirë kombinezon, këllëfët e jastëkut, etj.) nuk bën të ndahet me tjerët. “Mysafirë” të padëshiruar mund të vijnë në skalpin tuaj nëse e ndani jastëkun apo kapuçin me dikë tjetër.

Prandaj, herën tjetër që dëshironi ta fshihni kokën nga dielli, sigurohuni se jeni duke e vënë kapuçin tuaj, e jo të dikujt tjetër.


Kremat
Maskat dhe kremat e fytyrës janë gjëra shumë personale të kujdesit të lëkurës. Duke e vendosur gishtin në to vazhdimisht, mundësitë janë të mëdha se jeni duke shpërndarë baktere, e veçanërisht nëse produktin e ndani edhe me një shoqe.

Këto baktere mund të shpijnë në infeksione, ekzemë, rritim të lëkurës, etj.

Me qëllim që t’i shmangni problemet e lëkurës, mos i ndani produktet e bukurisë me askënd!


Të brendshmet apo çorapet
Ju ndani shumë gjëra me tjerët, kështu çfarë ka gabim nëse i ndani të brendshmet me dikë tjetër? Epo, duhet të mbani mend se ka disa zona të trupit të njerëzve që janë krejtësisht të ndryshme me të dikujt tjetër. Duke i ndarë të brendshmet me partnerin/partneren, ju mund t’i bartni njëri-tjetrit baktere të cilat shpijnë drejt infeksioneve të traktit urinar, ose të shkaktoni irritime të ndryshme në pjesën e gjenitaleve.

Sa i përket ndarjes së çorapeve, ato mund të shpijnë drejt kërpudhave të këmbëve, infeksioneve në thembër, irritimeve, etj.


Furçat e dhëmbëve
Doktorët dhe ekspertët e kanë ndaluar rreptësisht ndarjen e furçës së dhëmbëve me cilindo person! Sipas ekspertëve, ndarja e furçave të dhëmbëve rezulton në rritje të infeksioneve dhe ato përmbajnë baktere si E. Coli, bakteren e herpesit oral, mbetje nga ushqimi, bakteren Staphylococcus aureus, etj.

COMMENTS