Gabimet e mamografive quan në vdekjen e 270 grave

Gabimet e mamografive quan në vdekjen e 270 grave

Deri në 270 gra në Angli mund të kenë vdekur sepse nuk morën ftesa për një shqyrtim përfundimtar të kancerit të gjirit, sipas sekretarit shtetëror për

Deri në 270 gra në Angli mund të kenë vdekur sepse nuk morën ftesa për një shqyrtim përfundimtar të kancerit të gjirit, sipas sekretarit shtetëror për shëndetësi Jeremy Hunt.

Duke folur në Parlament ai tha se 450.000 gra të moshave 68 deri 71 kishin dështuar të merrnin ftesa që nga viti 2009.

Hunt ka thënë se midis 135 dhe 270 gra mund të kenë pasur jetën e tyre të shkurtuar si pasojë e dështimeve kur janë bërë mamografitë.

Udhëheqësit e grupeve parlamentare janë Shfaqur të tronditur nga të dhënat e prezantuara të Hunt.

Prej 450,000 grave të prekura nga kanceri gjirit, 309,000 të cilat janë në 70-tat e tyre, janë ende gjallë në Britani.

COMMENTS