Franca ndalon hapjen e e-mail-ave jashtë orarit të punës

Mjaft me tabletët apo smartphoneët në dorë gati për të hapur emailin e fundit të punës edhe kur je jashtë orarit. Prej ditës së djeshme në Francë h

Mjaft me tabletët apo smartphoneët në dorë gati për të hapur emailin e fundit të punës edhe kur je jashtë orarit.

Prej ditës së djeshme në Francë hyn në fuqi ‘e drejta e shkëputjes’ një nën në Kodin e Punës që i dhuron varësve mundësinë të mos jenë 24 orë më 24 orë të varur nga puna.

Legjislacioni parashikon që të gjitha kompanitë me mbi 50 të punësuar duhet të negociojnë kodet e sjelljes së mirë me sindikatat, të cilat gjithashtu përfshijnë përkufizimin e saktë të momenteve të ditës apo javës kur punonjësit kanë të drejtë që të mos kontrollojnë tabletat apo smartphone-ët për arsye pune.

Shkurt: Mund të ‘injorojnë’ mesazhet, emailet dhe njoftimet në kohë të caktuara dhe pas kësaj nuk ke asnjë sanksion nëse nuk e ke parë mesazhin gjatë kohës që nuk ke qenë në punë.

COMMENTS