Fotografitë më të famshme të fantazmave

Fotografitë më të famshme të fantazmave

Elefanti ‘tymosës’ në Indi, vepra e tij ka tronditur shkencëtarët (Video)
Misteri i antenave gjigante pranë Çernobilit (Video)

Janë shumë fotografi që në mesin e tyre gjithmonë është shfaqur një ‘person’ i padukshëm në realitet, por është kapur nga foto aparatet e atëhershëm.

Shumë prej këtyre fotografive janë bërë në vende të ndryshme të botës dhe Pocket-lint ju sjellë disa prej tyre.

Ky imazh i marrë nga biblioteka në Combermere Abbey në Cheshire, Angli nga Sybell Corbett tregon qartë një figurë të ulur në karrige në të majtë. Besohet të jetë fantazma e Zotit Combermere, një komandant kalorës britanik në vitet 1800.

Ky imazh është marrë nga Sir Victor Goddard, nga skuadra e tij në vitin 1919. Imazhi i fshehtë i marinës së katërt nga e majta, në krye, besohet të jetë nga Freddy Jackson. Jackson vdiq disa ditë para se fotografia të merrej duke ecur në një helikë lëvizëse.

Ky imazh i marrë nga SS Watertown tregon fytyrat e dy ekuipazhit, James Courtney dhe Michael Meehan, në ujë. Të dy burrat vdiqën ndërsa ishin në bordin e anijes dhe iu dhanë një varrim në det. Anëtarët e tjerë të ekuipazhit në anije panë fytyrat në ujë, por fillimisht nuk morën fotografi, u kthyen në një vend të ngjashëm dhe i panë përsëri. Pesë nga gjashtë fotografitë nuk treguan asgjë, por kjo ishte e gjashta dhe tregon qartë fytyrat e dy burrave.

Kjo foto e ‘Lady Brown’, është konsideruar nga shumë njerëz si dëshmi fotografike aktuale e fantazmave. Ajo u mor në Raynham Hall në Norfolk të Anglisë në vitin 1936. Ishte dyshuar se kishte shumë zbulime të figurës para kësaj foto dhe thuhet se është fantazma e Lady Townshend. Ajo u mbyll në një dhomë në sallë nga bashkëshorti i saj kur mësoi për pabesinë e saj dhe u la aty për të vdekur.

Kjo foto e një fëmije që shfaqet mbi një varr u mor nga znj. Andrews në vitin 1947. Ajo e vuri re fantazinë kur ajo e filmoi, por tha se nuk ishte vajza e saj në foto. Pavarësisht se ka disa varre për fëmijët aty pranë, fëmija në foto nuk është identifikuar kurrë.

Megjithëse fotografia e Tony O’Rahilly duket të tregojë fantazmën e një vajze të re në hyrje të Wem Town Hall të djegur, ajo u konsiderua më vonë si një vepër e falsifikuar. Vajza në fjalë me sa duket shfaqet në një kartolinë që u shfaq në gazetën lokale.

Të dy vajzat në këtë fotografi, të marra në Manila, Filipine, nuk raportuan të shihnin asnjeri ose të ndiejnë asnjë prani kur u fotografua kjo foto. Ajo u mor në një aparat fotografik dixhital, kështu që nuk mund të ketë qenë rezultat i ekspozimit të dyfishtë.

COMMENTS