Fiku, njihuni me vetitë kuruese të këtij fruti (Video)

Fiku, njihuni me vetitë kuruese të këtij fruti (Video)

Vendi ku shtyllat prej guri ‘përshkojnë qiellin’ (Video)
Pemët dhe perimet që duhet të hahen me lëvore

Fiku është një frut të cilin e gjejmë lehtësisht gjatë periudhës së verës dhe për një pjesë të madhe, mund të jetë edhe fruti i preferuar. Ai është njohur që në lashtësi për vetitë shëruese.

Faraonët e kanë përdorur fikun në trajtimin e shumë sëmundjeve. Fiku përdoret si zbutës për stomakun e shërues për sëmundjet e gjoksit, zemrës, për zhdukjen e dy parazitëve të barkut dhe shërimin e mëlçisë.

COMMENTS