FIFA shpall kandidaturat për Kupën e Botës 2026

FIFA shpall kandidaturat për Kupën e Botës 2026

Kupa e Botës 2018 do të zhvillohet në Rusi, ndërsa pas katër vitesh veprimtaria do të mirëpritet nga Katari, ka ardhur koha të zgjidhjet vendi organiz

Kupa e Botës 2018 do të zhvillohet në Rusi, ndërsa pas katër vitesh veprimtaria do të mirëpritet nga Katari, ka ardhur koha të zgjidhjet vendi organizator i veprimtari më të rëndësishme të planetit në vitin 2026.

Teorikisht kjo veprimtari nuk mund të zhvillohet në Evropë dhe Azi, si pjesë e rregullit të rotacionit mes kontinenteve, kësisoj në garë janë Amerika e Veriut dhe Afrika.

Kandidatët për organizimin e Kupës së Botës 2026 janë Meksika, që e ka pritur dy herë botërorin, SHBA, që e ka pritur një herë, Kanadaja dhe Maroku. Këto dy të fundit e kërkojnë këtë privilegj për herë të parë.

COMMENTS