Fakte të panjohura për Adolf Hitlerin

Njihet njëri ndër diktatorët më famëkeq në historinë njerëzore. Adolf Hitleri ishte përgjegjës për vdekjen e rrej 85 milion njerëzve. Emri i tij sj

Njihet njëri ndër diktatorët më famëkeq në historinë njerëzore. Adolf Hitleri ishte përgjegjës për vdekjen e rrej 85 milion njerëzve.

Emri i tij sjell konotacionin e vdekjes, mjerimit, luftës, holokaustit dhe tentimit të shfarosjes së hebrenjve dhe pakicave të tjera.

fakte-te-panjohura-per-adolf-hitlerin

Hitleri hapur kishte shprehur urrejtjen e tij nga hebrenjëve në librin e tij ‘Mein Kampf’.

Si rezultat i Holokaustit nga Hitleri dhe regjimi i tij Nazist, 6 milion hebrenj apo rreth 78% e popullit hebre ishin të vendosur në Evropë në atë kohë dhe rreth 5 milionë njerëz hebre ishin vrarë.

Nga 1941 deri më 1945 hebrenjtë dhe pakicat e tjera racore, politike dhe etnike në Evropë ishin në shënjestër dhe sistematikisht janë vrarë nga forcat naziste.

Më poshtë gjeni 20 fakte rreth tij:

1. Hitleri kishte spiunuar partinë naziste para se të bashkohej me të.

2. Kishte jetuar në strehimore një kohë të gjatë.

3. Hitleri admironte reformuesin protestant Martin Luther.

4. Mbiemri i familjes së vërtetë të Hitlerit ishte Schicklgruber.

5. Për shtatë vite, Hitleri ishte ‘pa komb’.

6. Një nga hobit e Hitlerit ishte fishkëllima, ‘When you wish upon a star’.

7. Hitleri ishte i verbër përkohësisht nga një sulm me gaz.

8. Ai e kishte sëmundjen e Parkinsonit.

9. Hitleri nuk kishte vizituar asnjëherë ndonjë kamp përqendrimi.

10. Ai dëshironte të bëhej prift kur ishte fëmijë.

11. 3 nga 6 motrat dhe vëllezërit e tij kishin vdekur gjatë fëmijërisë së tij.

12. Hitleri kishte bërë ligje kundër dhunës ndaj kafshëve.

13. Ai propozoi krijimin e ‘Muzeut të racës së zhdukur’.

14. Përdorte kokainë dy herë në ditë si ilaç.

15. Hitleri ishte kandidat për çmimin Nobel për paqe në vitin 1939.

16. Hitleri kishte rruar mustaqet në të pjesshme sepse mustaqet e plota gati e kishin vrarë gjatë një sulmi me gaz.

fakte-te-panjohura-per-adolf-hitlerin-ballina

COMMENTS