E tmerrshme shifra e qytetarëve nga Kosova që kanë hequr dorë nga shtetësia

E tmerrshme shifra e qytetarëve nga Kosova që kanë hequr dorë nga shtetësia

Ja çka mund t’ju ndodhë shqiptarëve nëse Le Pen fiton zgjedhjet në Francë
Premtuan ‘përralla’, partitë politike humbin besimin

Rrethanat politike, sociale, ekonomike dhe personale kanë bërë që mbi 37 mijë qytetarë të heqin dorë nga nënshtetësia e Kosovës.

Përkundër këtyre që kanë hequr dorë nga të qenit Kosovar, ka edhe të huaj që kanë marr shtetësinë e Kosovës dhe janë 1412.

Këto statistika përfshijnë periudhën që nga viti 2009 deri në janar të vitit 2017.

Analisti politik, Ramush Tahiri, theksoi se rritja e numrit të qytetarëve që heqin dorë nga nënshtetësia e tyre ka të bëjë me rrethanat sociale sepse njerëzit nuk kanë benefite nga kjo shtetësi.

Tre vjetët e fundit numri i shqiptarëve që kanë fituar shtetësinë e Kosovës është gjithsej 410, 10 janë turq dhe të nacionaliteteve të tjera 91.

COMMENTS