Drecun: Thaçi nuk mund t’i shpëtojë Gjykatës Speciale

Drecun: Thaçi nuk mund t’i shpëtojë Gjykatës Speciale

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovë në Kuvendin e Serbisë, Milovan Drecun, ka thënë se aktakuzat ndaj pjestarët të Ushtrisë Çlirimtare të Kos

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovë në Kuvendin e Serbisë, Milovan Drecun, ka thënë se aktakuzat ndaj pjestarët të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të ngritën në një periudhë të afërt.

Përfaqësuesi nga Beogradi thotë se prokurori i Gjykatës Speciale, Jack Smith brenda një kohe të merret me procedurat dhe rastet ndaj ish-luftëtarëve të UCK-së.

‘Nuk ka asnjë dyshim se do të ngiten aktakuzat e para përpara përfundimit të këtij viti’, u shpreh ai.

Drecun beson se është e pamundur që presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i cili është përmendur në raportin e Dick Martyt për krimet e UÇK-së dhe trafikim të organeve njerëzore, mund t’i shmanget Speciales.

COMMENTS