‘Diktatura po e vret popullin shqiptar’

Të paktë ishin ata burra shqiptarë që guxuan dhe i dolën kundër Enver Hoxhës. Fati i tyre dihej. Pushkatim, me ose pa gjyq! Por kishte edhe nga ata

Të paktë ishin ata burra shqiptarë që guxuan dhe i dolën kundër Enver Hoxhës. Fati i tyre dihej. Pushkatim, me ose pa gjyq!

Por kishte edhe nga ata që guxuan më shumë duke i shkruar një letër ish-diktatorit, duke ia thënë të vërtetën e krimeve të komunizmit.

Edip Tërshana, u pushkatua më 18 janar të 1948. Ai u bë simbol kundër diktaturës së Enver Hoxhës.

Letra thuhet se u gjet në xhepin e tij nga hetuesi, por fatmirësisht u ruajt. Tërshana i shkruan Enver Hoxhës se është kundër diktaturës, e cila po vret popullin shqiptar.

Ai e akuzon edhe për bashkëpunimin me Jugosllavinë, ku sipas tij Hoxha ia fali Kosovën.

COMMENTS