DASH, thirrje autoriteteve të Maqedonisë të krijojnë qeverinë e re

Uashingtoni u bëri thirrje autoriteteve të Maqedonisë të formojnë pa vonesë qeverinë e re. Një zëdhënës i Departamentit të Shtetit i tha Zërit të A

Uashingtoni u bëri thirrje autoriteteve të Maqedonisë të formojnë pa vonesë qeverinë e re.

Një zëdhënës i Departamentit të Shtetit i tha Zërit të Amerikës se pas zgjedhjeve të dhjetorit, ka një shumicë të qartë në parlament dhe se qeveria e re duhet të formohet pa vonesa të mëtejshme që vendi të rifillojë reformat e duhura për t’u anëtarësuar në familjen euro-atlantike.

Politikanët që përpiqen të bllokojnë formimin e qeverisë, tha zyrtari amerikan, po minojnë shtetin ligjor, procesin demokratik, stabilitetin e vendit dhe të rajonit më gjerë.

Shtetet e Bashkuara, theksoi zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, do të punojnë me partnerët evropianë, për t’i nxitur politkkanët të heqin dorë nga pengesat, si dhe t’i mbajnë ata përgjegjës për veprimet e tyre.

Që prej zgjedhjeve të parakohshme të dhjetorit, në Maqedoni po vazhdon ngërçi politik me zvarritjen e transferimit të pushtetit te shumica e re e deklaruar parlamentare.

COMMENTS