Çka do të thotë shkurtesa WI-FI ? (Foto)

Wi-Fi nuk është shkurtesë e fjalisë Wirless Fidelity, dhe as akronim. Emri i vërtetë i këtij lloji të komunikimit pa tel është IEEE 802.11b Direct Seq

Wi-Fi nuk është shkurtesë e fjalisë Wirless Fidelity, dhe as akronim. Emri i vërtetë i këtij lloji të komunikimit pa tel është IEEE 802.11b Direct Sequence.

Në mënyrë që shfrytëzuesit mos të hutohen, Wi-Fi Alliance ka vendosur që për qëllime të marketingut krahas ankronimit Wi-Fi të qëndrojë motoja “Standard për saktësinë Wireless”.
Por me kalimin e kohës, motoja është humbur si dhe pjesa tjetër dhe ka mbetur vetëm Wi-Fi.

COMMENTS