Cilin vitamin duhet të marrim kur humbim energji

Cilin vitamin duhet të marrim kur humbim energji

Disa thonë se janë të lodhur nga ndjenja e të qenit të lodhur. Disa thonë se kanë mungesë energjie. Por ka raste kur lodhja është simptomë e pro

Disa thonë se janë të lodhur nga ndjenja e të qenit të lodhur.

Disa thonë se kanë mungesë energjie.

Por ka raste kur lodhja është simptomë e problemeve me tiroide, anemi dhe depresion.

Megjithatë, nëse përjashtoni të gjitha këto çështje serioze shëndetësore dhe mjekësore, tjetër arsye se pse ndiheni të lodhur është edhe mungesa e vitaminës B.

Vitamina B është vitamina që rrit energjinë. Ato janë B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B7 (biotin), B12, si dhe acid pantotenik dhe acid folik.

Të gjitha këto vitamina për energji janë gjithashtu vendimtare për shëndet të mire dhe luajnë një rol të rëndësishëm për shëndetin.

Roli kryesor i vitaminës B është të ndihmojë trupin të kthejë ushqimin në energji. Kjo do të thotë se pa vitaminë B, trupi juaj nuk do të prodhojë energji të mjaftueshme.

Vitamina B zakonisht ndodhet në avokado, patate të ëmbël, thjerëza, brokoli, këpurdha, tuna, mish qengji, mish lope, spinaq, banana dhe asparag.

COMMENTS