Cigaret elektrike: Adoleshentët nuk duhet t’i përdorin ato fare

Cigaret elektrike: Adoleshentët nuk duhet t’i përdorin ato fare

Një studim i ri konfirmon se cigaret elektrike janë të dëmshme për adoleshentët dhe u kërkon atyre të mos e vënë shëndetin e tyre në rrezik. Cigare

Një studim i ri konfirmon se cigaret elektrike janë të dëmshme për adoleshentët dhe u kërkon atyre të mos e vënë shëndetin e tyre në rrezik.

Cigaret elektronike janë pajisje me bateri që përdoren rregullisht si një alternativë më e shëndetshme ndaj cigareve të rregullta.

Cigaret elektrike ndonjëherë përmbajnë nikotinë, dhe nganjëherë përdorin zgjidhje pa nikotinë.

Ato u ofrojnë përdoruesve një ndjesi të ngjashme me pirjen e duhanit, por nuk prodhojnë tym. Në vend të kësaj, ato ngrohin lëngun që përmbajnë dhe krijojnë avuj.

Megjithatë, ndërkohë që shumë përdorues të rritur zgjedhin cigaret elektrike për të lehtësuar veten nga duhani, disa studiues kanë ngritur shqetësime rreth përdorimit të tyre të shpeshtë nga adoleshentët.

Kërkimet e fundit thonë se adoleshentët mund të ekspozohen ndaj kimikateve të rrezikshme që kanë qenë të lidhura me kancerin. Gjetjet e tyre u botuan në revistën’Pediatrics’.

COMMENTS