Certifikohen zgjedhjet, hapet rruga për krijimin e institucioneve të Kosovës

Thaçi i ndan ‘Urdhrin e lirisë’ senatorit McCain
Xhavit Haliti, Aida Dërguti e Kujtim Shala nënkryetarë të Kuvendit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka certifikuar sot rezultatet e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 qershorit.

Rezultatet sipas ulëseve të subjekteve politike:

PAN – 39 ulëse

LVV – 32 ulëse

LAA – 29 ulëse

LS – 9 ulëse

Dhe 11 ulëse të partive tjera të komuniteteve joshumicë.

Rezultatet i ka bërë të ditur kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka në një konferencë për media.

Ajo kërkoi mirëkuptim për vonesën për përmbylljen e këtij procesi, por tha se procedurat janë çështje ligjore.

Shtyrja e deritanishme e certifikimit të rezultateve ishte bërë për shkak të rinumërimit të votave të subjekteve politike.

COMMENTS